Коледен пунш

Необходими продукти

300 мл. червено вино
400 мл. гореща вода или ако предпочитате чай
200 мл. прясно изцеден сок от мандарини
100 мл. шнапс, но ако нямате, то всякакъв друг ароматен алкохол е подходящ
1 с. л. мед
1 мандарина нарязана на парчета
½ семена от нар
2 пръчки канела
4 – 5 стръка карамфил
2 с.л. захар

 
 

Начин на приготвяне

1. Всички съставки без шнапса и захарта се загряват на слаб огън за около 20 мин. Внимавайте, течността не бива за завира, алкохолът се изпарява при по-високи температури. ( По желание можете да прецедите течността) 
2. Добавете шнапса и захарта и сте готови. 

Използвайте чашите на Spiegelau, за да опитате нашето предложение за коледен пунш. 
Обратно в списъка