Кюфтета от червен боб и царевица

Необходими продукти

За около 12-15 бр.:
2 консерви червен боб (по 400 гр.)
1 консерва царевица
¼ връзка магданоз
2 стръка пресен лук
50-100 гр. галета
Кимион
Сол 
1 яйце 
Олио или зехтин

Начин на приготвяне

Всички съставки с изключение на яйцето и галетата се блендират докато се получи еднородна смес, която след това се изсипва в купа. Добавяте яйцето и разбърквате, след това малко по-малко добавяте и галетата докато се получи достатъчно гъста смес, която да може да оформите като кюфтета. Добре е да намазнявате ръцете си с олио или зехтин докато ги оформяте и след като ги подредите в тавата върху хартия за печене да поръсите всяко с няколко капки от мазнината. Пекат се на предварително загрята фурна на 200⁰С с вентилатор за около 15-20 мин. Трябва отвън да са леко хрупкави, а от вътре меки.

• Преди да добавите яйце и галета, сместа може да се консумира като разядка или пълнеж за тортила питка и други.
• Червеният боб може да бъде заменен с нахут. Към сместа може да се добави къри и лют пипер или друга пикантна подправка или сос.
Обратно в списъка