Салата с грейпфрут и скариди

Необходими продукти

*Продукти за 2 порции:

1 грейпфрут

Лимонов сок

16 бр. скариди (размер 25-35)

Див лук

Копър

Зехтин

Сок от ½ лимон

80 гр. Зелена салата (италиански микс или друга по ваш избор)

Олио за запържване

20 гр. Масло 82%

Сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне

Обелете грейпфрута, разделете го на парчета, премахнете ципата и нарежете на малки парченца. 

Изчистете добре скаридите от люспите, главите и вените. Препоръчваме да ползвате пресни скариди, но могат да бъдат и замразени изчистени. 

Запържете скаридите в олиото за 1-2 мин на тиган (докато порозовеят), след което изсипете мазнината и добавете маслото в тигана, но не го връщайте на котлона. Добавете нарязаните на ситно копър и див лук.

Разделете салатата с две по-дълбоки чинии, малко зехтин, лимоновия сок, сол и черен пипер на вкус и разбъркайте. Върху нея сложете грейпфрута и скаридите.

*Ако желаете, към салатата можете да добавите авокадо. 

 

Обратно в списъка