Шоколадов крем

Необходими продукти

• 100гр черен шоколад
• 50мл прясно мляко
• 100гр сварена сметана
• 2 жълтъка
• 80гр захар
• 5гр желатин
• 250гр бита сметана

Начин на приготвяне

1. Разтапяме шоколада на водна баня.
2. В тенджера смесваме жълтъците, прясното мляко, сметаната и захарта. Готвим до получаване на гъст крем.
3. Добавяме към сместа предварително накиснатия желатин.
4. Получената смес изсипваме към разтопения шоколад.
5. Разпределяме крема в подходящи чаши и декорираме с малини или други плодове. Поръсваме с пудра захар или какaо.
*По желание, към сместа, може да се добави ром или ликьор.

Консумирай заедно с половинката си шоколадовия крем с подходящо вино. Нашите сомелиери препоръчват комбинацията с италианско вино Amarone Della Valpolicella. Сухо вино, което се съчетава добре с тъмен шоколад.
Обратно в списъка