Традиционен немски джолан

Необходими продукти

 

2 цели джолана с кожата 
 
1 ч.л. червен пипер
 
1 ч.л. суха целина /кервиз/ 
 
1 ч.л. чубрица
 
1 ч.л. черен пипер
 
щипка червен лют пипер
 
500 г картофи
 
3-4 моркова
 
1 глава лук                                                                                               
сол на вкус
 
200 мл бяло вино
 
200 мл вода

Начин на приготвяне

Смесват се всички подправки. Кожата на джолана се нацепва с остър нож на квадрати и поръсват добре с подправките, като се втрива с ръце, за да попаднат миризмите в процепите.
Нареждат се в тава, около тях почистените и нарязани на едро картофи, моркови и главата лук на четвъртинки.
Поръсват се със сол и останалите подправки, заливат се с водата и виното и завива тавата с фолио.
Пече се първо на максимална температура около 30 мин, след това 2 часа на 180 градуса. Развива се фолиото и ако е необходимо се запича за 5 мин. на грил.
 
Обратно в списъка